Cserkész hírek (novemberi Rácalmás újságban)

2013.11.09 11:59

 

Cserkész hírek

Szeptemberben nem hivatalos baráti látogatást tett városunkban Kerekes Mária (Marcsi) fedélzetmester a Rácalmási lánykadétok kiképzője (Zánka 2012). Németh Afrodité Fatime kisasszony meghívására és társai kitörő örömére, időt, pénzt és fáradságot nem kímélve, egy délutánt körünkben töltött el. Büszke lehet az a cserkészparancsnok, aki ilyen okos, melegszívű és önfeláldozó fiatal hölgyet tud hétről-hétre példaképül állítani a kamaszlányok mellé.  Marcsi vezetésével eltöltött tábori hét élménye, még sokáig csaljon mosolyt a lányok arcára!

Szeptember 21-én Baltási Nándor esperes úr meghívásának eleget téve Pusztaszabolcsra utaztunk. Az itt hagyományos Lecsófőző versenyen és családi napon vettünk részt, ottani cserkésztestvéreinkkel közösen. Lecsónk nem lett ugyan díjazott a 30 fős mezőnyben, de elfogyott. Gyerekeink játszottak, íjászkodtak, lovagoltak, kézműveskedtek, bábszínházat néztek, de volt arcfestés, vetélkedők, koncertek is.

 A tökfesztiválra az idén is közösen készítettünk tökdekorációt a plébánia épülete elé. Faragtuk a tököket, gyakoroltuk a csomózást, jól éreztük magunkat. Oklevelet kaptunk „Cserkésztábor” című kompozíciónkért.  A fesztiválon a "nagyok" sokat segítettek: reggeli szemétszedésnél, parkolóban, konyhán, irodában, beléptetésnél. Köszönet minden szorgalmas cserkésznek!  Nagy a kereslet a dolgos kezekre: van egy virágágyásunk, egy keresztünk, segítettünk az izraelita temetőnél is.          

Október 5-én ideiglenes cserkészotthonunkban (nálunk) jöttünk össze. A törzs fontos megbeszélést tartott, a többieknek játék volt a program. Meghoztuk a csapatalapításhoz szükséges döntéseket. Csapatnév: Szent Miklós, csapatparancsnok: Blau Sándor, lánycserkész-vezető: Varjuné Müller Ágnes.  A kitöltött nyomtatványokat leadtam cserkészkerületünk vezetőjének, még az idén megkaphatjuk az ideiglenes (3év) működési engedélyt.

 Október 11-13 Őrsvezetőképző tábori hétvégén öten vettek részt (Kesztyűs Viki, Zsolnai Zsófi, Blau Virág, Balogh Áron, Blau Sanyi). A kiképzők és az őrsvezető-jelöltek között is sok ismerőssel találkoztak. Sokat kell még okulniuk, gyakorolniuk, hiszen 8-10 fiatalabb társukat kell majd irányítani, tanítani és felelősséget kell vállalniuk értük.

 Amíg a nagyok tanultak, addig a kiscserkészek és szülők árvácskát ültettek a szalagágyunkba. A négy kicsi (Zsolnai Réka, Blau Kata, Osvai Réka és Gergő) dicséretet érdemelnek - közel 500 palántát ültettek el! Köszönjük a szülőknek is a segítséget!

 Október 19-n játszottunk egy órát, majd részt vettünk a helyi néptánccsoport foglalkozásán a művelődési házban.

 Október 26-29. PORTYA! Az őszi szünet első négy napját a Bakonyban töltöttük meseszép időben, varázslatos őszi tájakon. Megmásztuk a Kisgyón körüli hegyeket, a Csókakői várat, a Zirci bazilikában misén vettünk részt, majd bejártuk az arborétumot. Az estéket tábortűz mellett töltöttük és egy bátorságpróbát is megejtettünk. Az őrsi vetélkedőt nagy küzdelemben a Vaddisznó őrs nyerte a macskák előtt. A játékok közben sok hasznos ismeretet, a természet és egymás tiszteletét, szeretetét csempészünk be a gyerekek fejébe.

November 16-tól minden szombat délután a betlehemes játékra próbálunk. December 14-én a „Rácalmásiak Karácsonya” rendezvényen lépünk fel a kúria udvarán, 22-én pedig Kulcs, hasonló eseményén szerepelünk, a római katolikus szentmise után is lesz előadásunk és szeretnénk a Deák térre is eljutni, ahol minden évben nagy szeretettel fogadnak minket.

Továbbra is szívesen fogadunk minden cserkészet után érdeklődő gyereket és felnőttet! Elérhetőségeink:  telefon 30/437-9109

https://almasicserkeszek.webnode.hu/    

https://www.cserkesz.hu/           

Blau Sándor