2015. novemberi hírlevél

2015.11.05 22:05

Portya, regös nap, bál, betlehemes…

A Szent Miklós cserkészcsapat hírei

 

Az őszi szünetben csapatunk 29 fővel a Keszthelyi hegység oldalában ütött tábort. A Lesenceistvándiak nagylelkűségének köszönhetően nem kellett fizetnünk a szállásért, így mindenkinek lehetősége volt velünk tartani. Az idei ősz legszebb napjait sikerült kifognunk. Megmásztuk a Szent György-hegyet, a Tátika vár sáncait, a Zalaszántói sztupához is eljutottunk. Fiaink éjszakai túrán a Rezi várat foglalták el, holdvilágnál csodálhattuk meg a környező vidék panorámáját, kereshettük a csillagképeket. Nagyon sokat játszottunk igazi játékokat, amikhez társak kellenek, nem pedig elektromos kütyük. Közös napot tartottunk a helyiekkel, kerületi elnökünk Márk atya is meglátogatott bennünket. Esténként gyertyák fényénél zártuk a napot népdalainkkal, történetekkel és játékokkal. Hazafelé indulva megálltunk Tapolcán, körbejártuk a Malom-tavat, csónakáztunk a tavas-barlangban. A látogató központban megismerkedtünk a környék geológiájával, földrajzával, idegenvezetőnk segítségével. A 3D-s képek és mozi, az interaktív kiállítás igazi élmény a gyerekeknek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kedvezményes belépési lehetőséget biztosított számunkra, így valósulhatott meg ez a programunk.

November 7-én három megye több mint kétszáz cserkésze jön össze Bicskén a kerületi regös napon. A regisztráció és a megnyitó után mesteremberek várják a gyerekeket: tűzzománcos, fafaragó, bőrdíszműves, kötélverő, varró, esztergályos és sokan mások. Az öko-kuckóban ajándék- és emléktárgyak készülnek újrahasznosítható anyagokból. Az őrsöknek városismereti-vetélkedőt tartanak interaktív játék keretében. A vezetőknek lehetőségük nyílik a cserkészet aktuális dolgainak megvitatására. Ebédre gulyáslevest kapunk vendéglátóinktól. Délután szentmisén veszünk részt, este fergeteges táncházzal zárjuk a napunk.

Az elmúlt hetekben cserkészeink és szüleik sokat segítettek a Katolikus Karitász munkájában. Sikerült kitakarítani az évek óta porosodó, elfekvő készletét. Dransfeld partnertelepülésünk frissen érkezett adománya került a régi holmik helyére. A kamionnyi elázott ruhát két hét alatt sikerült eljuttatni a rászorulókhoz! Kis túlzással páratlan cipőkön és a lyukas zoknikon kívül nem maradt semmi. Hálás köszönet az adományozóknak és a segítőknek!

Folyamatosan próbálunk betlehemes játékunkra. Csütörtöki és szombati napokon délutánonként próbálunk. Az idei évben teljesen megújul az előadás. Rácalmáson, Kulcson és Adonyban lépünk fel terveink szerint. Még mindig lehet jelentkezni szerepekért!!!

November 21-én 18h-tól CSERKÉSZBÁL a művelődési házban. Egy ismert tehetségkutató verseny menetét követve adnak műsort gyerekeink. Sztárvendégeink helyi amatőr művészek, előadók. Munkánkhoz, programjainkhoz, ifjúságnevelő-, közösségépítő- és karitatív tevékenységünkhöz igen fontos a jótékonysági bálunk bevétele, támogatóink hozzájárulása.

November 27-29. között őrsvezetőink vezetői találkozón vesznek részt Nemesvámoson, a csapatparancsnoki vezetőképző második kurzusa is erre a hétvégére esik. A többi csapattag iskolásokkal közös túrán vehet részt.

Blau Sándor