Cserkész hírek

2013.05.06 21:34

 

 

Cserkész hírek

Az elmúlt hetekben egymást érték programjaink. Cserkészfoglalkozásokon tanultunk, játszottunk, beszélgettünk, sportoltunk. A Passió többi szereplőjével együtt egy fergeteges batyus bulin vettünk részt.

Április végén Kukucska Gyula -halászmesterünk- vendégeiként töltöttünk egy kellemes és vidám napot a szigetben. Kitanultuk a halpucolás és –sütés csínját-bínját. A nagyobbak sikerén felbuzdulva kiscserkészeink következtek, akik hihetetlen ügyességgel szabadították meg a keszegeket pikkelyeiktől és zsigereiktől. A közel ötvenfős társaságnak alig győztek sülni a halak, de végül mindenki annyit ehetett, amennyi belefért. Gitárszó mellett énekeltünk, játszottunk. Gyula bácsi, köszönjük a vendéglátást és azt a kedvességet, szeretetet, amit sugárzol felénk!

Május 1-je katolikus ünnep is, Munkás Szent József (Jézus nevelőapja), a munkások védőszentje tiszteletére. A Rácalmási május elsejék –most már hagyományosan- a városunk életében meghatározó szerepet játszó közösségek, egyesületek részvételével zajlanak, egy jó hangulatú majális keretében. A cserkészeken és szüleiken kívül, számos vendéget hívtunk magunkhoz azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fórumot biztosítsunk azoknak a gondolatoknak, terveknek, amelyek összefognák, szerveznék városunk keresztény közösségét.  A gyerekeket csocsó, lég hoki, ping-pong várta. Gulyás, sült krumpli, virsli, sütemények szerepeltek a menüben. Köszönjük az önkormányzattól a főzéshez kapott húst, Gyöngyösi Lászlónak a gulyáságyút és a benne főzött remekművet!

Május első hétvégéjén Adonyi és Budai cserkésztestvéreinkkel portyáztunk a Pilisben. Lehetőség volt a próbákat teljesíteni, sokat játszottunk, nem maradhatott el az esti tábortűz és a vasárnapi szentmise sem.

Az Almavirág-fesztiválon rókavadászattal, játékokkal, almával, süteménnyel vártuk a gyerekeket nyitástól késő délutánig. A nagy kondér paprikás krumpli is elfogyott a nagy sürgés-forgásban.  

Május 12-én, közös túrán vettünk részt az iskolásokkal. A Vértesben, Mór-Csókakő közötti utat jártuk meg. A csodálatos vidéken túrázva nagy hasznát vettük a jó bakancsoknak és az esőkabátoknak. Köszönjük a szervezést és a túravezetést Füredi Éva és Marusz Katalin tanárnőknek.

Pünkösdhétfőn a Balinka-tölgyesi táborban a hagyományos egyházmegyei napra utazunk. Remek családi- és gyermekprogramokkal várják a résztvevőket minden évben. Jelentkezés Varjuné Müller Áginál (Nika anyukája).

„Örökbe fogadtuk” a hatos út mellett álló keresztet és közvetlen környékét. Vállaljuk ezen túl rendszeres rendbetételét, virágosítását.

Városunk önkormányzata eddigi munkánk elismeréseképpen, valamint idei céljaink, feladataink megvalósításához 200 000Ft támogatást szavazott meg számunkra. A gyerekek fejlesztésére, nevelésére, közösségépítésre fordított pénz nem haszontalan befektetés. Köszönjük a bizalmat, igyekszünk megszolgálni a továbbiakban is.