Évértékelő, évnyitó

2014.09.07 21:32

Cserkész hírek

A cserkésznaptár szerint ismét véget ért egy év. Második teljes cserkészévünket zártuk és a harmadikat nyitottuk vezetőségi megbeszélésünkkel, értékeltük munkánkat:

Teljesítettük munkatervünk szinte minden pontját. Megkaptuk csapatszámunkat, sikeresen teljesítettük a vezetőképzések akadályait, munkánkkal jó hírét keltettük a cserkészetnek, nyári táborainkba mindenki eljuthatott. Az általunk szervezett, illetve közreműködésünkkel zajló portyákon, táborokban 500(!) éjszakát töltöttek el a résztvevők, több mint 500 órát teljesítettünk önkéntes munkák során. Aktív részesei voltunk ismét a nagy-sikerű Betlehemesnek és a Passiónak is. Bekapcsolódtunk a Hungarikum-törvényhez kapcsolódó ifjúsági értékőr mozgalomba. Sport, játék, kultúra és hagyományőrzés színesítette foglalkozásainkat. Nem kielégítő a helyi önkormányzattal és egyházközséggel a kapcsolatunk. Sajnálatosan egyik intézménynél sincsen az ifjúsággal foglalkozó, törődő szakember.

Nyári táboraink

Pünkösdkor négynapos portyát szerveztünk a „Rókavárban”, ahol 34 cserkészünk mellett, nyílt napunkra szülőket, vendégeket is meghívtunk. Az értékőr mozgalom záró táborában négyen képviselték csapatunkat. Július elején tartottuk csapattáborunkat a Bakonyban, Jásd mellett a Gaja-patak völgyében. Vezetőképző táborokban öten vettünk részt. Zánkán a „Cserkészen az életre” táborban 58 fős volt a Rácalmási raj.

2014. őszi-téli programok

Szeptember 5-6. Önkéntes munkát végeztünk a virágágyásunknál és a 6-os úti keresztnél, mindkettőt kitakarítottuk. Az év hátralévő részében is rendbe tartjuk őket és a zsidó temetőnél is segítünk, miként eddig is.

Szeptember 13. 15-20h Cserkész évnyitó a Duna parton, a vizisport-telepen. Bográcsban főzünk, megbeszéljük a programokat és teendőket szülőkkel, gyerekekkel. Játszunk, énekelünk, felelevenítjük a nyári táborok élményeit. Toborzó! Minden érdeklődőt szívesen látunk!

Szeptember 19-21. Vezetőképző hétvége.

Szeptember 23. és 24. 15h-tól tökdekoráció készítése a plébánia előtt. A fesztiválon  –a tavalyi évhez hasonlóan- az idén is szívesen vállalunk munkákat.

Október 4. Túrázni megyünk egy közeli hegységbe.

November 15., vagy 22. Nyílt Cserkész Sakkbajnokság! (csapatunk és a sakkszakosztály szervezésében)

Október 25-28. Cserkészportya a Cserhát hegységben.

Október  11. 18.  november 8. 15. 22. 29. őrsi foglalkozások 16-19h között, önkéntes munkák, betlehemes próbák, túra.

 

December 6. Szent Miklós napi cserkészbál!!!

December-Betlehemes próbák és előadások. Cserkész Karácsony.

Január 3. hagyományos USZI-BULI!

Kommunikáció:

A legfrissebb információk, a legtöbb érdekesség, a legtöbb kép facebook csoportunkban található:  
 https://www.facebook.com/groups/525792540830465/

Weboldalunk a korlátozott tárhely miatt csak tájékoztató a csapatunkról, de a cserkészismereteket itt találhatjátok meg!:
https://almasicserkeszek.webnode.hu

A Magyar Cserkészszövetség oldala:
https://www.cserkesz.hu

Csapatparancsnok elérhetőségei:

Blau Sándor
2459 Rácalmás Erdő sor 16. (ez a csapat címe is)
Telefon: 30/437 9109
E-mail: blau@gepida.ro

Lánycserkész-vezető: Varjuné Müller Ágnes

Őrsvezetők:
Balogh Áron
Blau Sándor (ifj)
Blau Virág
Kesztyűs Viktória

Jó munkát!

Blau Sándor pk.
1406. sz. Szent Miklós Cserkészcsapat