Hírek

2014.06.11 12:30

A Szent Miklós Cserkészcsapat hírei (Júniusi Rácalmás újságba)
Május hónapban ifjúsági vezetőképző hétvégeken vettünk részt néhányan, a többség is gyarapította cserkészismereteit, melyek közül a palacsintasütés kiképzés bizonyult legnépszerűbbnek.
Az értékőr hálózat munkája is folytatódott Rácalmási, majd Kiskunfélegyházi tanulmányúttal, konferenciával. Lakitelken Lezsák Sándor látta vendégül és kalauzolta a társaságot a Népfőiskolán. Bízunk benne, hogy a helyi értékőr bizottság is igénybe veszi fiataljaink segítségét. Településünk építészeti értékei kivallóan dokumentáltak, emberi értékeink, hagyományaink közül azonban még sok vár felderítésre, megörökítésre.
Képviseltettük magunkat a „TeSzedd!” szemétgyűjtő akcióban is.
Pünkösdi portyát tartottunk június 6-9. között a „Rókavárban”. Ezúton is köszönjük a Pálhalmai Agrospeciál Kft-nek, hogy a táborhelyet térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátották! 
A cserkészportya a nagy nyári táborok főpróbája. Lemértük felkészültségünket, építettük közösségünket. Próbáztunk, számháborúztunk, vetélkedtünk, a tóban fürödve, csónakázva élveztük az első igazán nyári hétvégét. Esténként a tábortűz körül énekelve, játszva zártuk a napokat és az éjszakai bátorságpróba sem maradhatott el.
A tábor másnapján vendégül láttuk azokat a szülőket, barátokat, támogatókat, akik szívükön viselik csapatunk sorsát, példát mutatnak gyerekeinknek. Lukács Laci bácsi gulyást főzött, Kukucska Gyula bácsi pedig egy nagy véka sült keszeggel lepett meg bennünket – mindkét eledel maradéktalanul elfogyott, köszönet érte! A Pünkösd ünnepének jegyében Baltási Nándor esperes atya tartott tábori misét a ~50 fős kompániának.
Júniusban folytatjuk önkéntes munkáinkat és készülünk a táborainkra.

Blau Sándor