Hírlevél - 2014 április

2014.03.31 20:33

Szervusztok!

Tavasszal mindig szükség van szorgos kezekre, önkéntes munkára. Rendbe tettük a virágágyásunkat, Duna-partot takarítottunk, zsidó temetőben tevékenykedtünk.

A Bakonyi túra az iskolásokkal elmaradt érdektelenség, pénzhiány és rossz szervezés miatt.

A Fejér megyei értékőr mozgalomban részt vevők viszont teljes létszámban ott voltak a Taljándörögdön és Kapolcson megrendezett tanulmányúton.
Megismerkedtünk a településekkel, ifjúsági konferencián vettünk rész, megtanultuk a filmezés alapjait, élveztük a vendéglátást.
Láthattuk, hogy egy Rácalmásnál jóval kisebb és hátrányosabb helyzetben lévő település is tud állami pénzekből iskolát, sportlétesítményeket, faluházat építeni.
Irigylésre méltó, a térség településeinek, a helyi közösségeknek az összefogása, közös munkája. Ezeken a településeken az önkormányzatnál külön munkakörben ifjúsági referens foglalkozik a gyerekek, tizenévesek és fiatal felnőttek segítésével. Klubhelyiségeket alakítanak ki, ahol játszhat, közösségekben lehet és hasznos dolgokat is csinálhat a fiatalság. Nem mellékesen az ifjúsági értékőrök munkáját is támogatják mindenhol...
Az ott előadást tartó kormánytisztviselő előadásában a közeljövőben megnyíló, az ifjúság javát szolgáló pályázatok lehetőségére hívta fel a figyelmet.
A nap legkedveltebb programja - az ebéd és a vacsora mellett - a filmezés volt. Megismerkedtünk a filmezés alapfogalmaival, majd a gyakorlatban kis csoportokba szerveződve filmeztek a gyerekek. Az elkészült snitteket összevágták, majd az elkészült kisfilmeket nézve jókat derült a társaság. Házi feladatot is kaptak a csapatok.
Május 10-én, Rácalmás lesz a tanulmányút színhelye.

A hátralévő PASSIÓ próbákra fővesztés terhe mellett elvárunk minden szereplőt!!! Április 6. és 12. jelmezosztás és főpróbák. Április 13-án 15h-tól előadás.
Az előadás után bulizunk! Laci bácsi főz finom babgulyást a társulatnak és a meghívott vendégeknek.
Kérek mindenkit, hogy hozzon nézőket, reklámozza ismerősöknek, rokonoknak az eseményt! Akik látták az előző évi produkciónkat nem bánták meg a zord időben velünk töltött órát.  https://www.youtube.com/watch?v=O-DEtOvTd6I

A Zánkai "Cserkészen az életre" táborozóknak elküldték a pályázati azonosító számokat. A befizetésről és egyebekről további levelek várhatóak.
Az idén közel hetvenen megyünk szervezetten Rácalmásról és Kulcsról.

Felderítettük és lefoglalóztuk augusztus 6-14 között esedékes csapattáborunk helyszínét. A Cserhát DNY-i részén a Naszály-hegy lábánál Váchoz közel, Kosd falu határában ütünk tanyát.

Április 5-én 10h-tól zsidó-temető takarítás. A jó dolgokat meg kell cselekedni, nem elég gondolni rá, vagy beszélni róla! Az önkéntes munkákban való részvétel pontokat jelent a cserkészpróbákon, kedvezményeket a táborozás költségeiben. Kérlek gyertek el mindnyájan!

Április 11-13, május 16-18. segédtiszti vezetőképző, május 1-4 őrsvezetőképző tábori hétvége. A beadandó feladatokról ne felejtkezzetek meg!

Május 17, 24, 31 őrsi foglalkozások - felkészülés a cserkészpróbákra. A próbák anyagát kiküldöm levélben, felteszem a weboldalunkra és a facebook csoportunkba is.

Június 6-9. portya, ha lesz rá keret és elég jelentkező... Cserkészpróbák, akadályverseny.

Július 9-18. őrsvezetőképző tábor.

Július 18-augusztus 1. STVK-tábor.

Augusztus 6-14. Cselőtepuszta - csapattábor.

Augusztus 17-22. Zánka, "Cserkészen az életre" tábor.

Az idei évben ~100 főt fogunk táboroztatni, önkéntes munkákat végzünk, képzéseket szervezünk, képzéseken veszünk részt. Munkatervünk a mellékletben, melynek megvalósításához az önkormányzattól, a tavalyi támogatásunk felét kapjuk az idei évben: 100 000Ft-t.

Elérhetőségeink:
Weboldalunk: https://almasicserkeszek.webnode.hu
Facebook: https://www.facebook.com/groups/525792540830465/
E-mail: blau@gepida.ro  vagy blau@invitel.hu
Telefon: 30/4379109

Jó munkát!

Blau Sándor