Hírlevél 2015/3

2015.03.11 14:47

Szent Miklós Cserkészcsapat hírei

Folytattuk az idei Passió előadásra való felkészülést. Legutóbbi próbáinkat már a helyszínen tartottuk meg, ahol csaknem hiánytalanul összejött a szereplőgárda. Kisebb módosításokkal, régi és új szereplőkkel várjuk majd közönségünket. Jó látni az együttlét örömét felnőtteken és gyerekeken egyaránt.

A 24. országos cserkész népdaléneklési, népzenei, vers- és mesemondó versenyen kiscserkészeink szép eredményt értek el. Varjú Noémi és Tóth Laura arany-, Varjú Veronika ezüstminősítést ért el. Adonyban cserkészbáloztunk, az izraelita temetőnél dolgoztunk, a Velencei-hegységben túráztunk. Megkezdtük vezetői felkészítő programunkat.

Március 7-én családi napot tartottunk a cserkészeknek és a passiós közösségnek a horgásztanyán. Egy disznó kivételével túléltük az eseményt. (A Vaddisznó őrs létszáma nem változott!) A remek hangulatért és a finom falatokért köszönet minden közreműködőnek és az Európa Pékség támogatásának! Másnap megtartottuk hagyományos Hóvirág-túránkat, a Szentmihályi erdőtől, a kúriáig.
A IV. Közép-dunántúli Cserkészkerület tisztújító közgyűlésen új elnökséget választottunk. A közgyűlés megtisztelő feladattal bízott meg, én képviselem kerületünket az Országos Tanácsban.

Március 14-én emléktúra a Pilisben 12/24/48km-s távokon, melyen mi is részt veszünk, majd egy másik hétvégén medvehagyma lesre is megyünk a Bakonyba.

Március 22-én 14h-tól önkéntes munkánkat folytatjuk az izraelita temetőnél. Nagyban segítené a sírkert megújítását, ha virág, cserje, díszfa és termőföld adományokat kapnánk városunk lakóitól! 28-án, a Duna-parttakarításon mi is ott leszünk, más civil szervezetekkel közösen.

Március 29-én virágvasárnap 15h-tól a Jankovics-kúria díszudvarán a hagyományos Rácalmási Passió előadás részesei vagyunk. Hittel és lelkesedéssel várjuk az eseményt és a Húsvét ünnepét. Egyházi közösségek és az önkormányzat kérésére egy Dunaújvárosi előadás is tervbe van véve, melynek helyszíne a ’48-as emlékmű parkja lesz. A passió weboldala: https://racalmasipassio.webnode.hu

Húsvétra a cserkészlányok tojásfestéssel, közös sütéssel, a fiúk mondókákkal, kölnivel és sok vízzel készülnek. Az esti locsolóbál hangulatfelelőse Ragacs Ákos DJ.

A csapatba nem csak az általános iskolás korosztályt várjuk. Szívesen látnánk olyan 15-25 év közötti fiatalokat, akik szeretik a természetet, nyitottak az igazi értékekre, hasznos és izgalmas kihívásokat keresnek.

Blau Sándor cspk.