Hírlevél 2015. október

2015.10.01 18:20

Hírlevél 2015. október/1.

Szervusztok!

Jól indúlt ötödik cserkészévünk és a folytatás sem lesz unalmas.

Szeptember 14-n gyors szervezésű túrán vettünk részt 2 autónyian Gemencen. Szarvasbőgés, vaddisznók, csodálatos vízi-világ, kisvasút, a végén fagyizás Szekszárdon. Akiket érdekelnek az ilyen hirtelen felindulásból elkövetett túráink, azok jelezzék, hogy telefonon megkereshessük őket.

Virágágyásunkat a Vadkacsa őrs megkapálta, rendbe tette. A 6-os úti kereszt is szorgos kezekre vár!

Szeptember 20-án egyházközségünk nyílt napot tartott a plébánián. A vendégeket csapatunk látta vendégül, Lukács Laci bácsi ismét finomat főzött a közösségnek. A kicsik élvezték az őserdő hangulatát, a felnőttek 25 év után megnézhették mi maradt. Imádkozzunk, hogy János atya mellé, egy tettre-kész egyháztanács álljon össze. A plébánia épületében és udvarából kiváló cserkészotthon válhatna...

 

A tökfesztiválra az idén is készítettünk dekorációt. Tavaly korlátlan mennyiségben faraghattátok a tököket, az idén azonban csak néhány tökfejre tellett. Az alkotásunk - egy év után- ismét a plébánia elé került. A tökös cserkészeket Csepregi Márton igazgatta, és tök jól gitározott, nem kis meglepetést okozva az arra sétálóknak.

Október 3-án hagyományosan ott leszünk a gyalogló napon. 14:30-ra gyertek a „Pomóti” elé.

Október 4-én 11h-tól gitáros szentmise lesz a Rácalmási Római Katolikus Templomban. Adonyi cserkésztestvéreink jönnek énekelni és muzsikálni. Cserkészeknek nyakkendővel, egyenruhában kéretik megjelenni 10:20-ra, hogy tudjuk gyakorolni az énekeket!

https://www.youtube.com/watch?v=3z4qCPmvx_E

https://www.youtube.com/watch?v=Q5YTAxALP60

https://www.youtube.com/watch?v=7dh_mdc0q3w

Október 10-én Országos Tanács ülésen veszek részt.

Az októberi hétvégeken túrákat szervezünk! Őrsi foglalkozások az őv-k szabadidejének függvényében lesznek meghirdetve. Elkezdjük a betlehemes játék próbáit.

Őszi portya október 24-28. 5nap (4éj) Lesenceistvánd. Részvételi hozzájárulás 4000Ft+útiköltség. Jelentkezési határidő: október 11.

https://www.facebook.com/events/1030328686991741/

November 7-én Kerületi regös-nap Bicskén. Kézműves foglalkozások, tánc, hagyományőrzés, és sok-sok cserkész! Szállás, étkezés, program ~1000Ft+utazás. Ha marad pénzünk a portya után, akkor ezt a programot támogatjuk meg vele.

November 21-én CSERKÉSZBÁL! Jótékonysági bál a csapat javára. Batyus jellegű és kötelező belépő sincs. Támogatásokat gyűjtünk és tombolát árulunk. Ez az esemény legfőbb bevételi forrásunk.

Többen jelezték, hogy cserkészinget szeretnének vásárolni. A postaköltségeket megtakarítandó, Gabi gyűjti össze a rendeléseket.

Jó munkát!

Blau Sándor