Hírlevél (október)

2013.10.01 09:40

 

Szervusztok!

Szeptemberben nemhivatalos baráti látogatást tett városunkban Kerekes Mária (Marcsi) fedélzetmester a Rácalmási lánykadétok kiképzője (Zánka 2012).
Németh Afrodité Fatime kisasszony meghívására és társai kitörő örömére -időt, pénzt és fáradságot nem kímélve-, egy délutánt körünkben töltött el.
Büszke lehet az a cserkészparancsnok, aki ilyen okos, melegszívű és önfeláldozó fiatal hölgyet tud hétről-hétre példaképül állítani a kamaszlányok mellé.
Marcsi vezetésével eltöltött tábori hét élménye, még sokáig csaljon mosolyt a lányok arcára!

Szeptember 21-én Baltási Nándor esperes úr meghívásának eleget téve Pusztaszabolcsra utaztunk. Az itt hagyományos Lecsófőző versenyen és családi napon vettünk részt, ottani cserkésztestvéreinkkel közösen. Lecsónk nem lett ugyan díjazott a 30 fős mezőnyben, de elfogyott. Gyerekeink játszottak, íjászkodtak, lovagoltak, kézműveskedtek, bábszínházat néztek, de volt arcfestés, vetélkedők, koncertek.

A tökfesztiválra az idén is közösen készítettünk kompozíciót a plébánia épülete elé. Faragtuk a tököket, gyakoroltuk a csomózást, jól éreztük magunkat.
A fesztiválon a "nagyok" sokat segítettek: reggeli szemétszedésnél, parkolóban, konyhán, irodában, beléptetésnél. Köszönet minden szorgalmas cserkésznek!
Nagy a kereslet a szorgos kezekre: van egy virágágyásunk, egy keresztünk, várnak a temetőnél és a vasútállomásnál is bennünket!

Október 5. 15h-tól nálunk lesz cserkészfoglalkozás és vezetőségi megbeszélés!!! Csapatnevet és parancsnokot választunk, felkészítjük az őrsvezető jelölteket az első tábori hétvégéjükre. Megbeszéljük a portyával kapcsolatos dolgokat, tanulunk, játszunk.

Október 6. közös túra az iskolásokkal. a szokásos remek társaság Marusz nénivel és Éva nénivel. Uticél a Velencei-hegység. A túra önköltséges -jelentkezzetek!!!
Ha esetleg elmarad, akkor temetőtakarítás a program 15h-tól.

Október 11-13. őrsvezetőképző. A többiekkel október 13-án 14:30-tól részt veszünk a Világ Gyalogló Nap helyi túráján.
 Idén is almával támogatjuk a szervezőket. Tavaly majd minden cserkész résztvevő nyert a tombolán.

Október 19. 15h Művelődési ház. 16h-ig hagyományos cserkészkedés, utána egy kis néptánc kedvcsináló!

Október 26-29. PORTYA!!! Megnéztem és kifizettem a szállást Kisgyónban. A szállás költséget támogatásból a csapat állja.
A 15 résztvevő: Ági, Nika, Noncsi, Lehel, Lehel, Emő, Sanyi, Sanyi, Gabi, Virág, Viki, Afi, Zsófi, Ákos, Áron.
Úri dolgunk lesz, személygépkocsikkal utazunk. Az 5000Ft önrészt kérem mielőbb, hogy tudjunk ellátmányt beszerezni!

A virágágyásunk rendbetételéhez (kapálás) segítséget kérek!!!
Nézzétek meg képeinket: https://www.facebook.com/groups/525792540830465/photos/

Jó munkát!

Blau Sándor