Hírlevél - szeptember

2013.09.16 18:44

 

Szervusztok!
 

Augusztus 25-én (vasárnap) 16-19h között önkéntes munkára hívtunk benneteket. Rácalmásiak kicsi, de lelkes csoportja a zsidó-temető rendbetételét tűzte ki céljául. Nekik segítettünk vagy tizenöten - sokat haladtunk előre a bozóttal vívott harcban. Az év folyamán több alkalommal szeretnénk segíteni őket munkájukban, legközelebb 09.15. vasárnap 15h-tól! Bozótvágó, balta, fűrész, gereblye, sarló, kasza, kapa, stb. szükségeltetik.

Dolgos kezeket várunk továbbá a kereszthez és a r.k. temetővel szemben lévő virágágyásunk folyamatos karbantartásához. Előbbinek Terike néni, utóbbinak Gabi a főfelelőse.

Szeptember 7-én 16h-tól cserkész-évnyitót tartottunk. A művelődési ház hátsó udvarába terveztünk egy vidám játékos, éneklős délutánt eltölteni. A szülőkkel megbeszéltük a cserkészév programját, feladatait.

Szeptember 8. Pusztaszabolcsi cserkésztestvéreink látogattak el hozzánk Rácalmásra. A 10h-kor kezdődő szentmise előtt találkoztunk  a templom előtt. A mise után megtekintettük a  kúria kiállításait (köszönet érte). A szigetben elfogyasztottuk ebédünket, majd  túráztunk egy nagyot  a kőgátig és vissza a tanösvény bejárásával. Fagyizással zártuk ezt a nagyon kellemes napot.
  a sziget a legszebb arcát mutatta, mind a ~25-en remekül éreztük magunkat.

Szeptember 14. 17h-tól Rácalmási Katolikus Kör Egyesület alakuló közgyűlését tartottuk. Terveink és reményeink szerint ez az egyesület lehet a majdani önálló cserkészcsapatunk egyik fenntartó szervezete is. A cserkész szülők mellett az alapító tagok között tudhatjuk Gádori Elemér doktor urat és Kiss József iskolaigazgató úr is megtisztel bennünket részvételével. Az egyesület bejegyzését követően megkeresünk mindenkit a belépés lehetőségével.

Őrsvezető-képzés indul az ősztől. Aktív, elhivatott, fogadalmat tett cserkészek vehetnek részt 13 éves kortól. Hat tettre kész jelöltünknek sok örömet és kitartást kívánunk! A gyakorlati oktatások Székesfehérvárott lesznek néhány hétvégén, képzés egyhetes nyári őrsvezetőképző táborral és próbákkal zárul. Képzésüket mind a csapatparancsnokunk (Waldi), mind Baltási Nándor esperes úr is támogatta. A jelentkezési lapokat 16-án adom postára (remélem az önéletrajzokat és a motivációs fogalmazásokat is sikerül végre begyűjtenem).

Őszi program:

Szeptember 15 15h-tól zsidó-temető takarítás.

Szeptember 21. őrsi foglalkozások a művelődési házban 15h-tól.

Szeptember 25. 15h-tól tökdekoráció készítés a plébánia előtt. Ötleteket, tököket, anyagokat, hozzatok!


Szeptember 27-29 tökfesztivál. Önkéntes munkára kérek jelentkezőket!!

Október 5 őrsi foglalkozások nálunk (Erdő sor 16.)

Október 11-13 őrsvezetőképző tábor.

Október 19. őrsi foglalkozások a művelődési házban.

Október 26-29 portya! Ha kapok elég pozitív visszajelzést időben. Utazás+szállás+étkezés= 8000Ft, rendszeresen önkéntes munkát vállaló aktív cserkészeknek 5000Ft. Tervezett helyszín Kisgyón.

Novemberben betlehemes próbák Rita néni vezetésével.

Elérhetőségeink:

Weboldal: https://almasicserkeszek.webnode.hu/
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/525792540830465/

Jó munkát!
Blau Sándor