Júniusi hírlevél

2015.06.03 13:24

Szervusztok!
Májusi programunk több ponton módosult, de igen gazdag volt.
Május elsején részt vettünk a Rácalmási civil szervezetek majálisán, ~40 adag babgulyásunk maradéktalanul elfogyott.
A Mákvirág őrs a Mátrában portyázott három napot, a fiúk a Bakonyban túráztak 25km-t.
Parkosítottuk az izraelita temetőt, ültettünk a szalagágyban és a keresztnél is.
Pünkösdi portyánk júniusra tolódott az igen vizes időjárás miatt. Kárpótlásul egy játékos, beszélgetős, szalonnasütős délutánt-estét szerveztünk a csapatnak.
A hónap végén a Nagykovácsi kastélyparkban gyerek-napoztunk, majd a magyarok világtalálkozójának világfalu rendezvényén vettünk részt.
Az Erzsébet program által támogatott "Cserkészen az életre" táborba ~90 gyerek pályáztatását segítettük Rácalmásról és a környező településekről.

Nyári táboraink:

Június 22-24. Portya a Rókavárban
Kálózi cserkészekkel közösen! Próbáztatás! Ezúttal nem lesz nyílt napunk, de minden csapathoz közelálló felnőttet is szívesen beveszünk a keretmesébe 1-3 napra. A portya részvételi díja Rácalmásiaknak: alap:4000Ft, kedvezmények: -1000Ft Passió/betlehemes szereplőknek; -1000Ft önkéntes munkában résztvevőknek. Van még lehetőség munkára!

Július 19-24. "Cserkészen az életre" tábor Zánkán
A pályázat Június 8-án zárul, utána néhány nap múlva megérkeznek az értesítések a pályázatok elbírálásáról és az egyéb tudnivalókról.
A tábor költsége 1000Ft. Csapatunk plusz szolgáltatása, hogy vonaton utazóknak elővételben megvesszük a jegyét, teherautóval szállítjuk a csomagjait, kíséretet biztosítunk a vonaton, önköltséges áron.

Július 27-augusztus 7. csapattábor a Vértesben
A tábor költsége regisztrált csapattagoknak 1000Ft/nap, másoknak 1500Ft/nap, +utazás.

Túráinkról, önkéntes munkákról, őrsi foglalkozásokról a facebook csoportban, illetve telefonos "riadóláncon" keresztül értesítünk benneteket.

Jó munkát!

Blau Sándor