Tavaszi program és beszámoló

2013.03.27 20:54

 

Szervusztok!

PASSIÓ
Gratulálok mindenkinek, aki szerepelt, vagy részt vállalt a Passió előadásában. Nagy élmény volt a nézőknek és főképpen nekünk, akik dolgoztunk azon, hogy megvalósuljon.
Lehet, hogy még fellépünk pünkösdkor is, esetleg Szt. Orbán napján (május 25.) Adonyban. Egy kis ízelítő annak aki lemaradt róla, és egy kis emlék azoknak, akik ott voltak:

https://www.youtube.com/watch?v=N4P0B-USXhw&feature=player_embedded
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.357446804361221&type=1
https://almasicserkeszek.webnode.hu/fe

Néhány vélemény:
(Molnár József Dodi-Jézus) " Sziasztok! Az én "élménytáramban" Rácalmáson a kereszténység impulzusa született újjá, és persze egy jó csapat is, akikre lehet számítani, később is..."
(Ildikó Kiss) "Nagyon szépen köszönöm hogy részt vehettem ebben a csodálatos darabban :) felejthetetlen élmény volt! Az egy külön élmény volt hogy megismerhettem ennyi csodálatos embert! ♥ :) köszönöm én és a családom is"
(Dózsa Gréti -sátán) "Jó volt nagyon köszönöm hogy részese lehettem ennek a nagyszerű csapatmunkának! Ritának gratula a szervezésért! :)"
(duol.hu) "A kúria terét remekül kihasználták a darab rendezői, hiszen az eseménysor minden elemét jól lehetett látni az alkalmi nézőtérről....
...A látványos előadást vastapssal jutalmazta a több-száz fős közönség, akik a hideg ellenére elzarándokoltak a Jankovich Kúriába.
(Mezőföldi élet) Nagy érdeklődés mellett mutatták be a Húsvét előtti vasárnapon, Virágvasárnapon, 2013. március 24-én a Passiót a rácalmási Jankovich-kúriában. A hideg időjárás ellenére nagyon sokan voltak kíváncsiak a kosztümös, zenés előadásra, amelyet — a nagy sikert aratott betlehemes után ismét — Berzainé Kereki Rita rendezett. A népes szereplőgárdát felvonultató előadás hangfelvétele a Dunaújvárosi Főiskola stúdiójában készült, a kiváló helyszínül szolgáló kúria udvarra adaptált látványos rende­zést így profi hangminőség egészítette ki. Jézus Krisztus szenvedéstörténetének felelevenítésére a helyi keresztény közössé­gek tagjai mellett számos lelkes helyi amatőr színjátszó vállalkozott. A kiváló előadás, amelyet jövőre — remélhetőleg ked­vezőbb időjárási feltételek közepette — Rácalmáson újra bemutatnak,  méltán aratott vastapsot.

Az eseményt megtekintette Baltási Nándor esperes úr és csapatunk parancsnoka Olsewszki Waldemár is.

PORTYA
Március 14-17 között a Budai-hegységben portyáztunk 17-en. A Nagykovácsiban lévő cserkészparkban volt a szállásunk. Csodálatos téli időben - sok hó, szikrázó napsütés- részesültünk. Hóvárat építettünk, hó-csatáztunk, szánkóztunk, túráztunk, beszélgettünk és sokat játszottunk.
Szombaton  a Normafához kirándultunk kisvasúttal, majd a János-hegyet érintve vissza a táborba. Vasárnap Máriaremetére mentünk szentmisére. A csodálatos kegytemplom helyi polgárok, mesteremberek adományaiból épült. Tanulságos volt látni, hallani a különböző keresztény felekezetek jó kapcsolatát, közös programok szervezésében, egymás eseményeinek propagálásában. Tele élményekkel, időben hazaértünk az aggódó szülőkhöz.
Képeket a weblapunkon találtok!

TÚRA
Április 7. (vasárnap) buszos túra Mór-Csókakő-Csákberény 12km. Részvételi díj: 1500Ft. Gyülekező 07h a Pomothi áruház előtt. Siessetek a jelentkezéssel, nehogy lemaradjatok!

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT    
 
Meghívást kaptunk a református-evangélikus templomba április 14-n vasárnap 10:30-kor kezdődő zenés istentiszteletre és jótékonysági koncertre.
A befolyt adományokat a templom tetőszerkezetének felújítására fordítják.

Április 20-21 túra, vagy felkészülés a próbákra - majd pontosítom.

KESZEGSÜTÉS
Kukucska Gyula bácsi a tavalyi sikeres halászlé-party után idén keszegsütésre vár bennünket és az egész csapatot!
Április 27-28-i hétvégén. Körbejárjuk az ártéri tanösvényt is.

MAJÁLIS
Május 1-én a sportpályán. A betlehemezés és a Passió szikrája talán segít tűzet gyújtani a helyi katolikus közösségben. Egy jó tál étel mellett a gyerekeket játékokkal, a felnőtteket egy beszélgetésre, vitára várjuk a cserkészekhez.

ALMAVIRÁG FESZTIVÁL
Május 11. Délelőtt családi nap, délután este koncertek, színpadi műsor. A mi feladatunk rókavadászatot szervezni a gyerekes családoknak (hasonlóan, mint tavaly).
Almával, almás-pitével és játékokkal várjuk azokat, akik begyűjtik a rókákat. Lehet túrázni is a szigetben a nordic walkingosokkal. Ha van rá igény főzhetünk is a szülőkkel bográcsban.

GYEREKNAP
Ajánlott program. Május 26. Helyszín még nincs, de az idén is kitesz magáért az önkormányzat.

PRÓBÁK
Májusban Adonyban.

CSAPATTÁBOR
Időpont: július 5-15. Helyszín Bicske (Vértes)

CSERKÉSZEN AZ ÉLETRE - ZÁNKA
A pályázat beadási határideje április 8!
https://www.cserkesz.hu/hir/szovetseg/legjobb-nyari-tabor-zankan
Július 22-27 közötti turnusra pályázunk, megyünk szervezetten. Adjátok tovább minden ismerősnek, barátnak!!!
Lányoknak egy biztató információ: Kerekes Mária. "köszi, hogy szóltál megpróbálok akkorra menni minden jót!"

Jó Munkát!

Blau Sándor