Újságcikk a Kulcsi lapban

2015.07.17 16:18

Isten, haza, embertárs

A világ legnagyobb gyermek és ifjúsági mozgalma már Kulcson is elérhető

 

Ferenc pápa cserkészekhez szóló üzenetéből: „Fontos a ti hozzájárulásotok, amellyel a családokat segítitek a kisgyermekek, a gyermekek és a fiatalok nevelésében. A szülők rátok bízzák őket, mert meggyőződtek a cserkészmódszer jóságáról és bölcsességéről, amely a nagy emberi értékeken, a természettel való kapcsolaton, a vallásosságon és az Istenbe vetett hiten alapul; egy olyan módszer, mely felelősségteljes szabadságra nevel. A családok bizalma hitelt érdemlő, amint az Egyházé is: kívánom, hogy érezzétek magatokat mindig a nagy keresztény közösség részének.”

Az 1406. számú Szent Miklós Cserkészcsapat immár negyedik éve dolgozik azon, hogy boldog, életrevaló, a közösség számára értékes embereket neveljen a gyerekekből. Csapatunkat Kulcsi és Rácalmási fiatalok alkotják 30-40 fővel, de táborainkban, programjainkon száznál is többen vesznek részt az év folyamán. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Dunaújvárosi és a Rácalmási újságok után a Kulcsi sajtóban is rendszeresen számot adhatunk tevékenységünkről. Reméljük, hogy ezáltal is sok szülő, tanár és gyerek kerül közelebb hozzánk!

 A helyi karácsonyok része lett betlehemes játékunk a faluház előtt, és sokan látták már Passió játékunkat a Jankovics-kúriában. Önkéntes munkákat vállalunk: Duna-part takarítás, Izraelita temető rendbetétel, fesztiválok; örökbe fogadtuk a 6-os úti keresztet és egy nagyobb virágágyást is. Rendszeresen szervezünk túrákat, melyekre bárkit szívesen látunk. Foglalkozásainkon a sok játék mellett rengeteg hasznos ismeretet adunk át, melyekről próbákon adnak számot a cserkészek és cserkészjelöltek. Népszerűek családi napjaink is: majális, disznóvágás, tábori nyílt nap. A felnőttek is szeretnek játszani, versenyezni, énekelni, beszélgetni.

Tavasszal és ősszel 3-6 napos „portyákon”, nyáron 10-14 napos nomád táborozáson veszünk részt. A túrák, játékok, számháború, bátorságpróba, tábortüzek, tábori misék hangulata egy életre szóló élményt ad. Július 19-24. között Zánkán a „Cserkészen az életre” táborban leszünk kilencvenen, az Erzsébet-program jóvoltából mindössze 1000Ft-t kell fizetni a 6 napért. Július 27-augusztus 5. között a Vértesben tartjuk meg csapattáborunkat.

Érdeklődők, jelentkezők, támogatók itt érhetnek el bennünket:

Telefon: 30/4379109

E-mail: blau@gepida.ro

Weboldal: https://almasicserkeszek.webnode.hu

Facebook: https://www.facebook.com/groups/525792540830465/

Blau Sándor